بنادر نقش مهمی در موفقیت زنجیره تامین جهانی دارند. در طی چند سال گذشته، ازدحام بنادر به بالاترین حد خود رسیده است و باعث اختلالات عمده در هر صنعت شده است. کشتیهایی که ساعتها و گاهی چند روز در خارج از بنادر حملونقل منتظر رها کردن محمولههای خود هستند باعث اختلال در بقیه زنجیره تامین میشوند - خردهفروشان با کمبود محصول مواجه میشوند، نرخ تولید سازنده تحت تأثیر قرار میگیرد و زمان انتظار مشتریان همچنان بالا میرود. ازدحام شدید در بنادر ناشی از ترکیبی از عوامل است - کمبود نیروی کار، افزایش واردات که امکانات را به هم ریخته است، و ناکارآمدی در سیستمها و فرآیندهای مورد استفاده - که توسط همهگیری COVID-19 تشدید شده است. با این حال، راهکارهایی برای کمک به کاهش ازدحام در بنادر ما وجود دارد. یک راه حل کلیدی که جذب نسبتاً کندی داشته است، پیاده سازی اتوماسیون پورت است
تقریباً همه پورت ها تا حدودی دارای فناوری یکپارچه در سیستم های خود هستند. با این حال، با پیشرفت های فناوری اتوماسیون در سال های اخیر، برخی از آنها به تدریج استفاده از آنها را افزایش می دهند. به عنوان مثال، بندر هامبورگ، آلمان، طی سالها با معرفی فناوری خودکار برای مدیریت فرآیندهایی مانند کنترل ترافیک و عملیات بندر، به یک «بندر هوشمند» تبدیل شده است. نظرسنجی انجام شده توسط McKinsey & Co نشان داد که اتوماسیون پورت ها می تواند هزینه های عملیاتی را تا 55 درصد کاهش دهد و بهره وری را تا 35 درصد افزایش دهد.
چندین روش وجود دارد که از طریق آنها می توان فناوری خودکار را در پورت ها پیاده سازی کرد:
جرثقیل های خودکار: جرثقیل ها جنبه حیاتی هر پورت هستند. هنگامی که بنادر به صورت دستی کار می کنند، این خطر وجود دارد که کارگران کافی برای جابجایی سریع و کارآمد کانتینرهای حمل و نقل نداشته باشند. جرثقیل های خودکار نه تنها می توانند بدون دخالت انسان کار کنند، بلکه می توانند با حرکت دادن ظروف بسیار سریعتر از جرثقیل های دستی، زمان چرخه را کاهش دهند.
اتوماسیون دروازههای بندری: مدیریت ترافیک در دروازههای بندر برای رفع ازدحام و حفظ حرکت محصولات در زنجیره تامین بسیار مهم است. استفاده از فناوری اتوماسیون پورت در دروازهها باعث میشود که فرآیند شناسایی محمولهها و هدایت آنها به محل تعیینشدهشان برای تخلیه بسیار کارآمدتر انجام شود.
ردیابی خودکار: یک سیستم خودکار که در انبارها نیز استفاده می شود، ردیابی و ردیابی خودکار امکان مکان یابی و بازیابی محموله ها را بدون دخالت انسان فراهم می کند. این نه تنها کارایی را افزایش می دهد و فرآیندها را سرعت می بخشد، بلکه خطر آسیب دیدگی کارگر را در طول فرآیند بازیابی کاهش می دهد.
شرکتهایی که به دنبال افزایش کارایی هستند، زیرا محمولههایشان از طریق درگاههای خودکار حرکت میکنند، ممکن است استفاده از پالتهای پلاستیکی از iGPS را در نظر بگیرند که به دلیل ابعاد ثابت آنها به راحتی از طریق سیستمهای زنجیره تامین خودکار جریان مییابند. آنها همچنین از فناوری RFID استفاده می کنند و آنها را با سیستم های خودکار قابل ردیابی می کنند.
از آنجایی که زنجیره تامین به سازگاری با محیط های در حال تغییر ادامه می دهد، مهم است که اختلالات در بنادر حمل و نقل برطرف شود. پیادهسازی فناوریهای اتوماسیون بندر میتواند ازدحام را کاهش دهد و کارایی را افزایش دهد - به نفع زنجیره تامین جهانی و محافظت در برابر اختلالات آینده.
شرکت هایی که متعهد به افزایش فناوری اتوماسیون پورت خود هستند از پالت پلاستیکی استفاده می کنند که سبک وزن، قابل بازیافت و قابل ردیابی از طریق زنجیره تامین هستند.